Restaurace - jídelní lístek

Jídelní lístek

Na začátek přípitek

0,1l Metropol bianco s plátkem citrónu  
0,1l Cinzano bianco s plátkem citrónu  
0,1l Martini bianco s plátkem citrónu  
0,1l Martini extra dry s olivami  
0,1l Bohemia sekt (brut, demi)  
0,1l Prosseco  
0,1l Crodino (nealko)  
0,7l Robby bubble (dětský šampus)  

Nejdřív něco malého

  Paštika z kachních jater s brusinkami a plátky mandlí, toast s bylinkovým máslem  
  Hovězí roastbeef nakrájený na jemné plátky s rukolou a bagetkou  
  Šunková rolka naplněná křenovou pěnou s banketkou  
  Capresse mozzarella s rajčaty, olivovým olejem s čerstvou bazalkou a bagetkou  

Nezapomeňte na polévku

  Slepičí vývar s játrovými knedlíčky, masem a domácími nudlemi  
  Hovězí vývar s velkými játrovými knedlíčky, masem a domácími nudlemi  
  Brokolicový krém se smetanou a s nastrouhaným sýrem  

Něco s knedlíkem

200g Moravský vrabec (vepřová plec vypečená ve vlastní šťávě s cibulkou a česnekem)  
200g Vídeňský guláš (hovězí maso z kližky s cibulí)  
200g Vepřový guláš  
200g Jelení guláš (jelení plec s nádechem lesa)  
450g Kachna pečená dozlatova  

Dáte si vepřové

220g Steak z krkovičky naložený ve francouzské hořčici  
200g Medailonky z panenky v sýrové omáčce  
200g Kotleta bez kosti, zapečená anglickou slaninou, sýrem a cibulí  
200g Smažený řízek z vepřové kotlety  
200g Myslivecká panenka upečená na jalovci a koření, podávána s pravými hříbky  

Je libo kuřecí

200g Valašská kapsa plněná prsa sušenou trnkou a anglickou slaninou  
200g Šťavnatá prsíčka naplněná nivou a šunkou  
200g Plněná prsíčka anglickou slaninou, žampiony a sýrem  
200g Smažený řízek z kuřecích prsíček  
200g Smažená prsíčka plněná nivou, šunkou a máslem  
200g Čína z kuřecích prsou a zeleninou  
200g Kuřecí špíz (jehla s kuřecím masem s anglickou slaninou, klobásou, cibulí a paprikou)  

Speciality

200g Kuřecí prsíčka se šalvějí (kabátek se šunky ve smetanové omáčce, bramborové tolárky, zeleninová obloha)  
220g Maso dvou barev (vepřová kotleta zapečená anglickou slaninou, sýrem a cibulí, kuřecí steak, bramborové tolárky, zeleninová obloha)  
200g Svíčková na smetaně s brusinkami s domácí šlehačkou a houskovým knedlíkem  
220g Máslově měkká krkovička (na červené řepě s opečenými bramborovými šiškami, zeleninová obloha)  
220g Selský talíř (vepřový vrabec, uzená krkovička s cibulkou, bílé a červené zelí, houskový a bramborový knedlík)  
200g Telecí kýta (špikovaná slaninou na červeném víně a kořenové zelenině, šťouchané brambory s cibulkou na másle a anglickou slaninou, zeleninová obloha)  
200g Medvědí tlapka (vepřová kotleta plněná anglickou slaninou, šunkou, sýrem a
cibulí, americké brambory, zeleninová obloha)
 

Přílohy

250g Šťouchané brambory s cibulkou a anglickou slaninou  
250g Bramborové tolárky  
250g Hranolky  
250g Americké brambory  
250g Opékané brambory  
250g Vařené brambory s cibulkou  
250g Vařené brambory  
200g Houskový knedlík  
150g Bramborový knedlík  
250g Dušená rýže  
300g Bramborový salát  
300g Bramborový salát s majonézou  
300g Dušené zelí červené  
300g Dušené zelí bílé  
  Zeleninová obloha  

Bezmasá jídla

400g Zapečené tagliatelle (se sýrem a zeleninou)  
400g Penne se sušenými rajčaty (rukolou, bazalkovým pestem a parmazánem)  
200g Smažený sýr  
200g Smažené žampiony  
400g Zeleninový salát (s pohankou a balkánským sýrem, opečený toast)  

Omáčky a dressingy

 

Studené

 
  Česnekovo-bylinkový dressing  
  Pikantní majonéza  
  Domácí tatarská omáčka  
 

Teplé

 
  Sýrová omáčka (mix sýrů a smetana)  
  Hříbková omáčka (z pravých hřibů)  

A co takhle raut

 

Teplý raut

 
10kg Vepřová grilovaná kýta (cca 10kg) podávaná celá na stojánku s obsluhou kuchaře  
500g  Mini řízečky (min. 500g) z kuřecích prsou, z vepřové kotlety, z kuřecích prsou v kukuřičných lupíncích  
1kg Losos (min. 1kg) na bylinkách a limetce  
1kg Kuřecí nudličky (min. 1kg) se zeleninou  
  Kuřecí mini špíz (min. 10ks) s cherry rajčátkem a žampiónem  
  Špalíčky (marinovaná kuřecí stehýnka)  
2kg Hovězí líčka (min. 2kg) na červeném víně a kořenové zelenině  
2kg Hovězí guláš (min. 2kg)  
2kg Medailonky (min. 2kg) z vepřové panenky  
2kg Grilovaná žebra BBQ (min. 2kg)  
2kg Bůček (min. 2kg) pečený na povidlech, medu a pivu  
2kg Vepřová krkovička (min. 2kg) naložená ve francouzské hořčici  
2kg Grilované vepřové koleno (min. 2kg)  
  Sýrové nugetky  
1kg Smažené žampiony (min. 1kg)  
2kg Teplá zelenina (min. 2kg) cherry rajčata s rozmarýnem a česnekovými chipsy, fazolové lusky s anglickou slaninou, vařená kukuřice  
3kg Grilovaná zelenina (min. 3kg)  
  Gratinované brambory (min. 15ks) se smetanou, brokolicí a zeleninou  
  Bramboráčky  
  Bramborové tolárky  
  Bramborový salát  
  Bramborový salát s majonézou  
  Hranolky  
 

Studený raut

 
  Uzeninová mísa (vepřová šunka, kuřecí šunka, polosuchý salám, vejce)  
  Masová mísa (vepřová kotleta, krkovička uzená i pečená a vepřový bůček)  
  Sýrové prkno uzený sýr, ementál, gouda se sušenými rajčaty a olivami, hermelín, korbáčik  
1kg Šopský salát (min. 1kg) okurky, rajčata, papriky, balkánský sýr  
  Zeleninová mísa malá, střední, velká (zelný salát s křenem, rajče, okurek, paprika, kukuřičky a olivy)  
2kg Zeleninový salát (min. 2kg) ledový salát, okurek, rajče, paprika, kukuřice  
0,5kg Zelný salát (min. 0,5kg) s křenem a koprem  
3kg Těstovinový salát (min. 3kg) se zeleninou a dressingem  
1kg Hovězí roastbeef (min. 1kg) nakrájený na jemné plátky  
1kg Masová roláda (min. 1kg) kuřecí nebo vepřová naplněná vaječnou omeletou, anglickou slaninou, sýrem a zeleninou  
1kg Sýrová roláda (min. 1kg) plněná nivou a šunkou  
1kg Tatarský biftek (min. 1kg) s topinkami a česnekem  
  Tatarák z červené řepy (min. 20ks) tousty s bylinkovým máslem  
  Francouzské sýry (Picandou, Camembert, Munster, Reblochon de Savoie, Comté, Fourme D¨Ambert)  
1kg Tlačenka (min. 1kg) s cibulí a octem  
  Valašské (domácí škvarky, klobása a uzená krkovice)  
  Jednohubky (min. 40ks) s klobásou, s uzeným lososem a sýrové  
  Trnka ve slanině (min. 20ks) sušená trnka v anglické slanině se slivovicí  
  Mini Capresse (min. 15ks) třešňová mozzarella, cherry rajčátka a bazalka  
  Paštika z kachních jater (min. 25ks) s brusinkami a plátky mandlí, toast s bylinkovým máslem