Restaurace - jídelní lístek

Jídelní lístek

Nejdřív něco malého

  Paštika z kachních jater s brusinkami a plátky mandlí, toast s bylinkovým máslem 85 Kč
  Hovězí roastbeef nakrájený na jemné plátky s rukolou a bagetkou 110 Kč
  Šunková rolka naplněná křenovou pěnou s banketkou 65 Kč
  Capresse mozzarella s rajčaty, olivovým olejem s čerstvou bazalkou a bagetkou 70 Kč

Nezapomeňte na polévku

  Slepičí vývar s játrovými knedlíčky, masem a domácími nudlemi 38 Kč
  Hovězí vývar s velkými játrovými knedlíčky, masem a domácími nudlemi 43 Kč
  Brokolicový krém se smetanou a s nastrouhaným sýrem 40 Kč

Něco s knedlíkem

200g Moravský vrabec (vepřová plec vypečená ve vlastní šťávě s cibulkou a česnekem) 85 Kč
200g Vídeňský guláš (hovězí maso z kližky s cibulí) 120 Kč
200g Vepřový guláš 95 Kč
200g Jelení guláš (jelení plec s nádechem lesa) 130 Kč
450g Kachna pečená dozlatova 149 Kč

Dáte si vepřové

220g Steak z krkovičky naložený ve francouzské hořčici 110 Kč
200g Medailonky z panenky v sýrové omáčce 130 Kč
200g Kotleta bez kosti, zapečená anglickou slaninou, cibulí a sýrem 110 Kč
200g Smažený řízek z vepřové kotlety 95 Kč
200g Myslivecká panenka upečená na jalovci a koření, podávána s pravými hříbky 139 Kč

Je libo kuřecí

200g Valašská kapsa plněná prsa sušenou trnkou a anglickou slaninou 110 Kč
200g Šťavnatá prsíčka naplněná nivou a šunkou 110 Kč
200g Plněná prsíčka anglickou slaninou, žampiony a sýrem 110 Kč
200g Smažený řízek z kuřecích prsíček 95 Kč
200g Smažená prsíčka plněná nivou, šunkou a máslem 110 Kč
200g Čína z kuřecích prsou a zeleninou 105 Kč
200g Kuřecí špíz (jehla s kuřecím masem a klobásou, anglickou slaninou, cibulí a paprikou) 120 Kč

Speciality

200g Kuřecí prsíčka se šalvějí (kabátek se šunky ve smetanové omáčce s bramborovými tolárky a zeleninovou oblohou) 175 Kč
220g Maso dvou barev (vepřová kotleta zapečená anglickou slaninou, cibulí a sýrem kuřecí steak s bramborovými tolárky, zeleninová obloha) 180 Kč
200g Svíčková na smetaně s brusinkami s domácí šlehačkou a houskovým knedlíkem 159 Kč
220g Selský talíř (vepřový vrabec, uzená krkovička s cibulkou, bílé a červené zelí, houskový a bramborový knedlík) 169 Kč
200g Telecí kýta špikovaná slaninou na červeném víně a kořenové zelenině, šťouchané brambory s cibulkou na másle a anglickou slaninou, zeleninová obloha 210 Kč
200g Medvědí tlapka (vepřová kotleta plněná anglickou slaninou, šunkou, sýrem s americkým bramborem a zeleninovou oblohou) 175 Kč

Bezmasá jídla

400g Zapečené těstoviny se sýrem a zeleninou 149 Kč
400g Hříbkové rizoto 159 Kč
200g Smažené žampiony 110 Kč
220g Smažený sýr 110 Kč

Přílohy

  Šťouchané brambory s cibulkou a anglickou slaninou 39 Kč
  Bramborové tolárky 39 Kč
  Hranolky 35 Kč
  Americké brambory 39 Kč
  Opékaný brambor 39 Kč
  Vařený brambor s cibulkou 35 Kč
  Vařený brambor 30 Kč
  Houskový knedlík 24 Kč
  Bramborový knedlík 30 Kč
  Dušená rýže 25 Kč
  Bramborový salát 30 Kč
  Bramborový salát s majonézou 35 Kč
  Bramborová kaše 30 Kč
  Dušené zelí červené 25 Kč
  Dušené zelí bílé 25 Kč
  Zeleninová obloha 25 Kč

Omáčky a dressingy

 

Studené

 
  Česnekový dressing  
  Italský dressing (kečup nesmí chybět)  
  Bylinkový dressing (kopr, bazalka, petrželka)  
  Domácí tatarská omáčka  
 

Teplé

 
  Sýrová omáčka (mix sýrů a smetana)  
  Hříbková omáčka (z pravých hřibů)  

A co takhle raut

 

Teplý raut

 
  Vepřová grilovaná kýta podávaná celá na stojánku s obsluhou kuchaře  
  Mini řízečky (z kuřecích prsou, z vepřové kotlety, z kuřecích prsou v kukuřičných lupíncích)  
  Losos na bylinkách a limetce  
  Kuřecí mini špíz s cherry rajčátkem a žampiónem  
  Špalíčky marinovaná kuřecí stehýnka  
  Bůček pečený na povidlech, medu a pivu  
  Vepřová krkovička naložená ve francouzské hořčici  
  Grilované vepřové koleno  
  Hovězí líčka na červeném víně a kořenové zelenině  
  Hovězí guláš  
  Teplá zelenina (cherry rajčata s rozmarýnem a česnekovými chipsy, fazolové lusky s anglickou slaninou, vařená kukuřice)  
  Gratinované brambory se smetanou, brokolicí a zeleninou  
  Bramboráčky  
 

Studený raut

 
  Uzeninová mísa (vepřová šunka, kuřecí šunka, polosuchý salám, vejce)  
  Masová mísa (vepřová kotleta, krkovička uzená i pečená a vepřový bůček)  
  Sýrová mísa (uzený sýr, ementál, gouda, hermelín, korbáčik)  
  Šopský salát (okurky, rajčata, papriky, balkánský sýr)  
  Zeleninová mísa (zelný salát s křenem, rajče, okurek, paprika, kukuřičky a olivy)  
  Zeleninový salát (ledový salát, okurek, rajče, paprika, kukuřice)  
  Zelný salát s křenem a koprem  
  Hovězí rostbeaf nakrájený na jemné plátky  
  Masová roláda kuřecí nebo vepřová naplněná vaječnou omeletou, anglickou slaninou, sýrem a zeleninou  
  Sýrová roláda plněná nivou a šunkou  
  Tatarský biftek s topinkami a česnekem  
  Francouzské sýry (Picandou, Camembert, Munster, Reblochon de Savoie, Comté, Fourme D¨Ambert)  
  Tlačenka s cibulí a octem  
  Valašské prkno na dřevěné desce podávané domácí škvarky, klobása a domácí uzené  
  Jednohubky s klobásou, s uzeným lososem a sýrové  
  Trnka ve slanině (sušená trnka v anglické slanině se slivovicí)  
  Mini Capresse (třešňová mozzarella, cherry rajče a bazalka)  
  Paštika z kachních jater s brusinkami a plátky mandlí, toast s bylinkovým máslem